Programe DETOX

Programe DETOX

Complexul de Terapie Naturală „Alexandra” este locul ideal pentru derularea unor programe de prevenire şi combatere a diverselor afecţiuni, a stressului şi mai ales de încetinire a procesului de îmbătrânire prin metode specifice şi unice de detoxifiere a organismului!

Protocoalele terapeutice vizeaza atât persoanele sănătoase, pentru petrecerea concediilor sau week-endurilor, în scopul relaxării, refacerii forţelor, dar şi pacientii cu afecţiuni cronice compensate, pentru ameliorarea stării generale şi stimularea proceselor regenerative, de însănătoşire.

O echipă formată din medici specialişti (balneofizioterapie si recuperare medicala, medicină generală, nutritie, fitoterapie), kinetoterapeuţi, asistente medicale de profil, tehnicieni reflexoterapeuţi, specialişti maseuri, activează cu profesionalism şi căldură umană, aplică principiile medicinei integrate, complementare.

În cadrul protocoalelor terapeutice sunt aplicate împachetări cu Spirulină vie – Spirulina provenind din producţia propie a Complexului. Se practica, de asemenea, proceduri diverse, cum ar fi hidroterapia (baie generală cu hidromasaj şi aromaterapie, duş subacval, saună), electroterapia, reflexoterapie, masoterapie (masaj general, parţial, de relaxare sau terapeutic, masaj anticelulitic, drenaj limfatic).

După un consult medical pluridisciplinar se initiaza dietă şi un tratament complementar individualizat, în funcţie de afecţiunile fiecărui pacient. Pacienţii beneficiaza din prima zi, de tratamentul cu produse Hofigal asociat cu cel balnear. În materialul prezent ne propunem sa facem referire la două dintre metodele de detoxifiere practicate şi asociate în cadrul Complexului de Terapie Naturală „Alexandra” din Breaza: Reflexoterapia şi Împachetarea cu Spirulină Vie, (metodă unică în România şi Europa).
Asocierea acestor două metode potenţează simultan acţiunea lor, astfel că efectul obţinut este mult superior altor metode clasice de detoxifiere!!!

Dacă adăgăm şi eficienta tratamentelor cu produse gemoterapeutice şi fitoterapeutice marca Hofigal, asocierea unor tehnici de masaj terapeutic, o alimentaţie corespunzătoare, vom avea la adevarata dimensiune, o detoxifiere completa si complexa a organismului.

Datele istorice ne arata ca Spirulina Platensis este cunoscută încă de pe vremea Egiptului Antic şi a civilizaţiei Aztecă şi Mayasă. În zilele noastre Spirulina se dezvoltă în condiţii naturale în America de Sud, Lacul Texaco, iar locuitorii acelei zone excelează şi uimesc prin starea lor de sănătate.

Beneficiile utilizarii interne a produselor Hofigal (link magazine HOFIGAL) pe baza de spirulina sunt recunoscute si dovedite prin numeroase studii clinice. În ceea ce priveşte administrarea externă a biomasei de Spirulina Platensis incepem prin a face următoarele precizări: pielea este un adevarat burete şi constituie interfaţa între interiorul organismului şi mediul înconjurător. La acest nivel se fac schimburi de la exterior la interior şi invers şi pot fi absorbite principii curative.

Din această cauză administrarea externă a biomasei de spirulină are exact aceleaşi efecte, dacă nu chiar mai bune decât în cazul administrarii interne, deoarece se absoarbe o cantitate mai mare de biomasa, proporţional cu suprafaţa de piele acoperită şi tratată cu Spirulina Platensis(!). Dupa câteva şedinţe de împachetare cu spirulină pielea devine mai netedă, mai catifelată, creşte vitalitatea organismului, se îmbunătăţesc funcţiile metabolice, se instalează echilibrul fiziologic.

Din acelaşi considerente, această metodă este folosită cu succes în tratarea celulitei, pielea redevenind elastica si catifelata după aplicatii constante (10-15 sedinte de împachetare cu Spirulină).

Proprietăţile detoxifiante ale Spirulinei sunt amplificate dacă sunt însoţite de proceduri precum reflexoterapia sau masajul terapeutic.

În ceea ce priveşte Reflexoterapia, aceasta este o ramură a medicinei tradiţionale chinezesti, Reflexologia fiind considerată ştiinţa zonelor reflexogene situate pe suprafaţa corpului uman, la distanţă de organele pe care le reprezintă. De precizat că reflexul reprezintă activitatea fundamentală a sistemului nervos, cu ajutorul căruia se reglează relaţiile dintre organism şi mediul înconjurător.

Reflexodiagnosticul este parte componentă din Reflexologie, şi constă în reperarea prin palpare a punctelor sensibile, dureroase şi încărcate din zonele reflexe ale plantelor, bogate în terminaţii nervoase şi vasculare în profunzime, descoperindu-se astfel o suferinţă morfofuncţională a organului reflexogen.

Reflexoterapia se ocupă cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexogene, diagnosticate ca fiind sensibile. Prin masarea zonelor reflexe afectate, pe parcursul mai multor şedinţe, se îmbunătăţeşte substanţial circulaţia sangvină, ajutând astfel transportul depozitelor de toxine spre organele de eliminare, obţinându-se detoxifierea organismului. Se îmbunătăţeşte transportul de materiale nutritive, hormoni şi anticorpi spre organe şi tesuturi.

Principiile reflexoterapiei sunt clare: în primul rând se urmăreşte corectarea congestiei, inflamaţiei şi tensiunii locale. În al doilea rand, prin stimularea glandei hipofize sunt eliberaţi compuşi naturali de tipul endorfinelor cu rol analgezic care conduc la scăderea senzaţiei de durere . De asemenea, prin masarea zonelor reflexe se stimulează eliminarea reziduurilor şi toxinelor acumulate în colon, ficat sau rinichi. Astfel, reflexoterapia acţionează la toate nivele organismului, îmbunătăţeşte toate funcţiile şi conduce spre obţinerea unui echilibru, stimulează imunitatea şi grăbeşte procesele naturale de vindecare.

Avantajele reflexoterapiei sunt multiple, reflexoterapia fiind în primul rând o metoda preventivă şi apoi curativă.

Este o metodă eficientă de detoxifiere ce poate fi aplicată indiferent de vârstă, sex sau grad de îmbolnăvire. Reflexodiagnosticul este necesar să fie făcut periodic, deoarece ne informează despre starea tuturor organelor şi funcţiior lor la un anumit moment dat. Reflexoterapia prezintă avantajul că acţionează asupra cauzelor şi nu asupra simptomelor, astfel că rezultatul va fi întotdeauna de ameliorare, normalizare a stării pacientului.

Indicaţiile protocolelor de detoxifiere prin asocierea Reflexoterapiei si Impachetarilor cu spirulina sunt următoarele:

profilaxia îmbolnăvirilor de orice gen;

îmbunătăţirea circulaţiei sangvine si limfatice;

echilibrarea energetică, metabolică si endocrină ;

afecţiuni ale aparatului renourinar – nefrite, uretrite, litiază renală, incontinenţă urinară;

afecţiuni ale aparatului digestiv – gastrită, ulcer gastroduodenal, colită, colon iritabil, hepatita cronică, dischinezie biliară;

afecţiuni ale aparatului cardiovascular – palpitaţii, angina pectorală, nevroza cardiacă, ateroscleroza, hipotensiunea arterială, hipertensiunea arterială;

afecţiuni hematologice;

afecţiuni ale organelor genitale – vaginita, anexita, dismenoree, amenoree, prostatita, hipertrofia benignă de prostată;

afecţiuni ale aparatului respirator– bronşita,laringita;

afecţiuni ORL- rinita, sinuzita, farigoamigdalita,otita

afecţiuni ale glandelor endocrine- diabetul insipid, boala Cushing, boala Basedow, tetania, spasmofilia;

afecţiuni ale pancreasului endocrin- diabetul zaharat,

afecţiuni ale glandelor sexuale

hiperfoliculinemia, impotenţa sexuală, frigiditatea, sterilitatea, tulburările de menstruatie;

detoxifierea exceselor alcoolice, alimentare, medicamentoase;

– ca tratament adjuvant în diverse patologii: boli metabolice şi de nutriţie (obezitatea, slăbirea excesivă, guta), afecţiuni reumatice (poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, artrozele, periartrita scapulohumerală, reumatismul abarticular), afecţiunile neuropsihice ( nevrozele, migrenele, enurezis, nevralgiile, depresia, unele forme de epilepsie), afecţiuni oftalmologice (scăderea acuităţii vizuale, conjunctivită, strabism, paralizii oculo-motorii, migrenă oftalmică), afecţiuni dermatologice (acneea, psoriazis, hiperhidroza).

Pentru potenţarea mecanismelor de detoxifiere este util să urmaţi în paralel şi un tratament adjuvant fitoterapeutic şi gemoterapeutic.

Vă invităm să cunoaşteţi şi să vă bucuraţi de binefacerile acestor cure de detoxifiere şi să petreceţi momente de relaxare în cadrul Complexului de terapie naturală ALEXANDRA. Vă aşteptăm cu drag!

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday 09:00 - 20:00
Saturday 09:00 - 18:00
Sunday 09:00 - 18:00