Spirulina, plantă miraculoasă

Spirulina, plantă miraculoasă

Graţie proprietăţilor care fac din ea un excelent stimulent al regenerării celulelor pielii, spirulina este un ingredient preţios al produselor destinate întreţinerii frumuseţii pielii.

Spirulina este o microalgă cu proprietăţi nutriţionale şi terapeutice cu totul incredibile. Face parte din familia cianobacteriilor (primele organisme apărute pe Terra în urmă cu mai bine de 3 miliarde de ani) sau a microalgelor verzi, fiind capabilă de fotosinteză şi putându-se înmulţi foarte repede.

Numele ei derivă de la aspectul filamentelor spiralate din care este alcătuită, vizibile la microscop. Este nutrientul cel mai complet din natură, veritabil concentrat de vitamine, fier, proteine conţinute în cantităţi impresionante, vitamina B12, betacaroten, acizi graşi esenţiali.

În plus, spirulina este cea mai bună sursă alimentară de antioxidanţi. Principalul pigment din spirulină este fiocianina, care întăreşte sistemul imunitar.

Fiocianina este un pigment albastru, considerat o veritabilă perlă terapeutică, fiind cel mai puternic antioxidant (de 20 de ori mai puternic decât vitamina C şi de 16 ori mai puternic decât vitamina E).

Istoria unei descoperiri miraculoase

Când europenii au ajuns în America Centrală, au descoperit că aztecii extrăgeau din lacul Texcoco, din apropierea Mexicului, un fel de nămol albastru-verzui, care s-a dovedit a fi foarte hrănitor. Este vorba, bineînţeles, despre spirulina, pe care aztecii o integraseră deja în alimentaţia lor de toate zilele. În Africa, anumite triburi din regiunea Kanem (Ciad) extrag şi astăzi spirulina din lacul Ciad, alga fiind folosită mai ales de către femeile însărcinate şi transformându-se în aliment de bază în perioadele de foamete. La nivel mondial, Japonia este cel mai mare consumator de spirulină, cercetătorii niponi studiind intens efectele algei miraculoase în tratarea unor afecţiuni dintre cele mai diverse, de la ulcer şi diabet la boli de ficat, alergii sau probleme cardiace.

Efectele ei magice
Cu toate că este cunoscută din cele mai vechi timpuri, spirulina şi, în special, efectele sale miraculoase, rămân una din marile descoperiri ale secolului 20. Povestea acestei descoperiri se leagă de numele unui personaj fascinant, cercetătorul american Christopher Hills (1926-1997). El şi-a dat seama de potenţialul nutritiv uimitor al micii alge de care nimeni nu mai era interesat în epocă. Ani de zile, Hills a străbătut lumea, căutând să înţeleagă, din documente de arhivă, cum au folosit anticii spirulina, s-a întâlnit cu savanţi din toate colţurile lumii şi a făcut nenumărate studii, atât de laborator, cât şi pe propria-i persoană. Astfel, după luni de zile în care alimentaţia sa s-a bazat exclusiv pe spirulină, Hills a constatat că se bucura nu numai de o sănătate fizică de invidiat, ci şi de un psihic mult mai bun. Christopher Hills a început să le recomande americanilor spirulina ca supliment alimentar capabil să corecteze carențele nutritive şi a reunit într-o carte succesele obţinute cu ajutorul spirulinei în tratarea a diferite afecţiuni.
De fapt, Hills nu făcea altceva decât să confirme, o dată în plus, adevărul înţelepciunii lui Hipocrate, rezumată în celebrele sale cuvinte: – LASĂ ALIMENTUL SĂ-ȚI FIE MEDICAMENT…
Spectacolul naturii și rezultatul șoc al unor cercetări științifice

Christopher Hills a investit 1 million de dolari într-o cercetare realizată la Facultatea de medicină de la Harvard, pentru studierea efectului pigmenţilor de carotenoizi extraşi din spirulină asupra unei tumori canceroase. Rezultatele au întrecut orice speranţă.

S-a dovedit că sistemul imunitar al animalelor hrănite cu spirulină produce un factor anti-tumoral care distruge celulele canceroase în câteva săptămâni. Este o descoperire majoră, care dovedeşte că, atunci când primeşte toate substanţele de care are nevoie, organismul este capabil să se vindece singur, fără să aibă nevoie de intervenţii chirurgicale sau de chimioterapie.

Spirulina, alimentul viitorului

Spirulina conţine peste 286 de substanţe active, care sporesc capacitatea organismului de a lupta împotriva stresului. În plus, spirulina are proprietăţi antiinflamatoare şi un important efect curativ intern, ajutând la eliminarea toxinelor din corp.


În stare pură sau sub formă de preparate medicale, spirulina previne atacurile de inimă. Veritabilă armă împotriva malnutriţiei, în ţările din lumea a treia, spirulina acoperă şi nevoile nutriţionale ale populaţiei din statele dezvoltate, fiind un supliment alimentar natural excepţional.


Extrem de bogată în vitaminele B9 şi B12, spirulina este indispensabilă viitoarelor mămici, care pot evita astfel carențele asociate perioadei de sarcină. Multe dintre femeile însărcinate prezintă carente de vitamina B9 (acid folic) încă de la începutul sarcinii. Carenţa de vitamină B9 creşte riscul de naştere prematură şi întârzie dezvoltarea fătului.

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday 09:00 - 20:00
Saturday 09:00 - 18:00
Sunday 09:00 - 18:00